Skal det være engelsk eller fransk?
Begge vore racer har deres helt specielle og særlige karakteregenskaber - den Engelske Bulldog er tung og adstadig, hvor den Franske Bulldog er mindre, lettere og meget livlig. Fælles for begge racer er, at de er imødekommende, kloge og hengivne - derfor er netop begge racer yderst velegnede som både familie- og selskabshunde.
Et spørgsmål om smag og temperament
Vore to racer er vagtsomme, men ikke vagthunde - de er lærenemme, når det passer dem, men de er ikke udprægede arbejdsivrige. De er stædige, egensindige, og der tænkes over "tingene". Med en stor portion humor og livsglæde, når man langt med vores racer - de elsker at klovne og lege. Hvis du vil træne lydighed eller gå på udstilling, må du være tålmodig og træne god kontakt til din hund - et par smagfulde godbidder anbefales også !
Hvor skal man købe sin bulldog?
Bulldog-Klubben henviser alle interesserede til de af vore medlemmer, som er opdrættere - dvs. en opdrætter under Dansk Kennel Klub. Bulldog-Klubben har en hvalpeanviser, som til enhver tid ved, hvor der er hvalpe, eller hvor der inden for den nærmeste tid forventes at blive født et kuld. Hvalpeanviseren finder man her på Bulldog-Klubbens hjemmeside, i Bulldog-Klubbens medlemsblad, i DKK's opdrættervejviser eller gennem Dansk Kennel Klub.
De opdrættere, der er medlemmer af Bulldog-Klubben, er seriøst arbejdende opdrættere - adskellige gennem mange år - og her er opdræt med kærlighed til racerne i højsædet. Alle hvalpe bliver stambogsførte i DKK, hvis regler enhver opdrætter er forpligtet til at følge. Som hvalpekøber i Danmark, er du omfattet af købelovens bestemmelser.
En sund bulldog med et racetypisk udseende og temperament finder man derfor lettest hos en opdrætter, der er medlem af Bulldog-Klubben og Dansk Kennel Klub.
Planlæg anskaffelsen af hvalp
Husk, at anskaffelsen af en hvalp er en investering i et familiemedlem, som skal være en del af jeres liv i mange år. Vær derfor grundig i overvejelserne om at finde den rigtige hvalp - giv dig god tid. Sæt dig grundigt ind i racen - kontakt nogle opdrættere og spørg, om det er muligt at komme på besøg, så får du nemlig mulighed for at se de voksne hunde i deres vante omgivelser.
Tag aldrig ud kun for at se på et kuld hvalpe, som det første - alle hvalpe er bedårende - se også forældredyrene - hvalpen bliver med stor sandsynlighed meget lig dem.
Når det endelige valg er truffet, er det vigtigt lejlighedsvis at aflægge hvalpen et besøg, så får du mulighed for at følge kuldet og opnå et gensidigt kendskab til din nye hvalp og opdrætteren. Den opdrætter, der selv opfordrer hertil, er næppe den dårligste.
Afhentning af din hvalp
Når den store dag kommer, hvor hvalpen er blevet 8 uger gammel, og den er klar til at skifte familie, er det vigtigt, at dette skifte foregår så skånsomt som muligt. Giv dig god tid den dag, du skal hente hvalpen. Tag et tæppe med og læg det ned i hvalpekassen, mens du er hos opdrætteren. Det er en meget stor omvæltning for hvalpen pludselig at skulle være uden sin moder og søskende. Derfor er det vigtigt, at den får noget med, som lugter af hjemmet. Det er også vigtigt, at du får oplyst, hvad hvalpen har fået at spise, så du kan fortsætte med det samme foder og undgå maveproblemer.
Har du valgt en omsorgsfuld fornuftig opdrætter, så er alt dette allerede forberedt fra opdrætteren, inden du henter din kommende hvalp.
Opdrætteren har fået hvalpen vaccineret og undersøgt hos dyrlægen, inden den skal rejse hjemmefra, men husk alligevel at få besked om ormekur og vaccinationer. Bed om at få en DKK-købekontrakt fra opdrætteren i tilfælde af, at der opstår sygdom, eller der skal laves specielle aftaler om udstilling, avl eller lignende.